داستان برند پژو ؛ بزرگترین خودروساز فرانسه . برند فرانسوی پژو، بیش از هر شرکت خارجی بر صنعت خودروسازی ایران تاثیر گذاشته است. داستان تأسیس و توسعهی پژو، همراهبا بررسی نقش آن در کشور ما و مهمترین محصولات پژو در بازار جهانی، برای علاقهمندان خودرو جالب خواهد بود.
مثلث غولهای خودروسازی فرانسه، شامل رنو، سیتروئن و پژو همچنان به تولید و فروش گسترده در بازار جهانی مشغول هستند. هرچند که، قدرت تجاری و صنعتی شرکتهای خودروساز فرانسوی، در مقایسه با دهههای 80 و 90 میلادی کاهش یافته است؛ همچنان با تیراژ تولید بالا، اهمیت ویژهای در اقتصاد اروپا دارند.
ادغام رنو و نیسان در اواخر قرن بیستم، شرکت فرانسوی را از نظر مالی و مدیریتی متحول کرد تا امروز، رنو بزرگترین برند خودروساز فرانسه باشد. در سمت دیگر ماجرا، اتحاد پژو با سیترون و تشکیل گروه PSA، موفقیت بزرگی به همراه نداشت و بارها به ورشکستگی کامل نزدیک شد. حمایت همه جانبهی دولت فرانسه از خودروسازی این کشور و خصوصا برندهای گروه PSA، تاثیر زیادی بر ادامهی حیات پژو و سیتروئن در سالهای اخیر داشته است. سال 2014، شرکت دانگ فنگ چین و دولت فرانسه، هر کدام 14 درصد از سهام PSA را در اختیار گرفتند تا سرمایهی لازم برای توسعه این خودروسازی بزرگ و نجات از ورشستگی پژو، فراهم شود.
در ایران، پژو بهعنوان مهمترین شریک صنعت خودروسازی کشور شناخته میشود. رنو، واردکنندهی اولین خودروها به ایران در زمان قاجار محسوب میشود و سایپا هم، ضمن تأسیس کارخانهی مشترک با سیتروئن در سال 1965 تشکیل شد؛ اما پژو از ابتدای دههی 90 میلادی (1370 خورشیدی) نقشی پررنگتر از دیگر برندهای فرانسوی در خودروسازی ایران داشت. امروزه، بخش وسیعی از تولیدات خودرویی کشور، شامل انواع 405، 206 و پارس، تحت برند پژو و با لوگوی این شرکت فرانسوی در ایران عرضه میشوند.
اوایل قرن نوزدهم میلادی و سال 1810، مجموعهای از شرکتهای فرانسوی متحد شدند تا نقش پررنگتری در تجارت جهانی مواد غذایی و خصوصا قهوه داشته باشند. اواسط قرن 19، تولیدات صنعتی به این اتحادیه اضافه شد تا دستگاههای آسیاب قهوه و تجهزات خانگی مرتبط با فراوری آن، عرضه شوند. در این هنگام، خانواده پژو وارد همکاری تجاری و صنعتی با اتحادیه توزیعکنندگان قهوه شد.
سابقهی خاندان پژو به قرن 15 میلادی باز میگردد؛ زمانیکه آنها، درکنار کشاورزی به آهنگری علاقه نشان دادند. یکی از مهمترین اقدامات این خانواده در اواخر قرن 18، ساخت آسیاب آبی در شهر سوشو فرانسه بود. بنا بر اسناد تاریخی، سال 1814 کارخانه صنعتی پژو با هدف فعالیت در زمینهی نساجی تأسیس شد. از حدود سالهای 1930، اولین دوچرخههای پژو وارد بازار شدند؛ اما تا اواسط دههی 50 قرن نوزدهم، دستگاه قهوهساب، مهمترین محصول پژو بود که برای اتحادیه توزیعکنندگان قهوه و بازار آزاد ارایه میشد. در کتابهای تاریخی، تأسیس رسمی اولین کارخانه صنعتی پژو، 2 قرن پیش و سال 1819 ذکر شده است.
به این سایت سر بزنید :
آرماند پژو، با عنوان بنیانگذار خودروسازی پژو و مهمترین شخص در توسعهی این شرکت خانوادگی شناخته میشود. از سال 1858 و با حمایت امیل پژو (پدر آرماند)، کارخانه دوچرخهسازی تأسیس شد. در همان دوران، نشان تجاری شیر روی دوچرخهها قرار گرفت. سال 1882 و زمانیکه آرماند پژو به سمت مدیرعاملی رسیده بود، تولید انبوه دوچرخههای پنی فارتینگ آغاز شد. تا قبل از آن، پژو برای کارخانههای مختلف، از جمله تولیدکنندگان دوچرخه، قطعات فلزی میساخت.
دوچرخهی کلاس پنی فارتینگ (penny farthing) بهعنوان یکی از مهمترین محصولات پژو در قرن نوزدهم، دارای یک چرخ بزرگ در جلو و چرخ کوچک در عقب بود. دوچرخه سوار با استفاده از فرمان و رکاب متصل به چرخ جلو، آنرا به حرکت در میآورد و کنترل میکرد. این مدل، معمولا فاقد ترمز عقب بود و به زحمت میتوانست نهایت سرعت 20 کیلومتربرساعت داشته باشد. بسیاری از راکبان دوچرخههای پنی فارتینگ، بوق شیپوری کوچکی حمل میکردند تا عابران را از حضور خود آگاه کنند.
در نمایشگاه جهانی اختراعات سال 1889 پاریس، آرماند پژو با گوتلیب دایلمر ملاقات کرد و علاقهمند به صنعت نوپای خودروسازی در آلمان شد. در سال 1886 و ضمن همکاری پژو با مخترع مشهور فرانسوی، لئون سرپوله (Léon Serpollet) اولین خودروی پژو با استفاده از پیشرانهی بخار بهصورت آزمایشی تولید شده بود؛ اما بهدلیل وزن بالای دیگ بخار و متعلقات آن، مورد توجه بازار واقع نشد. این محصول، پژو تایپ یک نام داشت و با قدرت 5 اسببخار به نهایت سرعت 25 کیلومتربرساعت میرسید.
اولین خودروی پژو با پیشرانهی درونسوز به نام تایپ 2، سال 1890 با همکاری شرکت فرانسوی پنهارد تولید شد که از فناوری و لایسنس دایلمر آلمان برای پیشرانه استفاده میکرد. سال 1892، تعداد 24 دستگاه خودروی پژو تایپ 3 به فروش رسید که اولین محصولات تجاری شرکت سازنده محسوب میشدند. سال 1899 تیراژ تولید خودروسازی پژو به سالیانه 300 دستگاه رسید که شامل مدلهای مختلف، از جمله تایپ 3، تایپ 5 و تایپ 7 تا 28 میشد.
پژو 405، آشناترین محصول خودروسازی فرانسه برای ایران است. این محصول، در اروپا نیز فروش بسیار خوبی داشت و با تحسین کارشناسان، افتخارات بسیاری کسب کرد. اولین مدل از پژو 405، سال 1987 معرفی شد و بهلطف طراحی استادانهی استودیو پینین فارینا، 10 سال روی خط تولید پژو فرانسه باقی ماند. این خودرو، همزمان در 11 کشور تولید شد و همچنان در کشورهای ایران و مصر، عرضه میشود. مجموع فروش پژو 405 تا سال 1997 به عدد 2.5 میلیون دستگاه رسید. این محصول، آخرین خودروی فروخته شده با برند پژو در امریکا محسوب میشود
پژو 405 با بدنههای سدان و استیشن 4در، تنوع کمنظیری از پیشرانههای مختلف داشت. این خودرو با موتور 1.4 لیتری 75 اسببخار هم تولید شد؛ اما با پیشرانهی 1.6، 1.8 و 2 لیتری، همراه امکانات رفاهی سری GL و GLX وارد ایران شد. در بازار اروپا، پژو 405 مجهز به پیشرانهی توربوشارژ و کد مدل 2.0 T16 محبوبیت زیادی پیدا کرد. این مدل با قدرت 196 اسببخار، میتوانست در زمان 7 ثانیه به سرعت 100 کیلومتربرساعت برسد و با میانگین مصرف سوخت 9.4 لیتر در 100 کیلومتر، نهایت سرعت 230 کیلومتربرساعت داشت.
سومین محصول پرفروش پژو در سالهای طلایی قبل از قرن بیستم، مدل 206 بود. این محصول هم به خط مونتاژ ایرانخودرو رسید و تولید خود را تاکنون، ادامه داده است. پژو 206، در سال 1998 توسط استودیو پینین فارینا طراحی شد و تا سال 2012 در فرانسه روی خط تولید بود. مجموع فروش 206 تا امروز، از مرز 10 میلیون دستگاه گذشته است و با عنوان پرفروشترین محصول پژو در تاریخ شناخته میشود. این خودرو، در انگلستان محبوبیت زیادی دارد و با آمار بسیار بالا در نسخههای دست دوم، معامله میشود.
مشابه ایران، پژو 206 در بازار جهانی هم با پیشرانههای 1.4 و 1.6 لیتری، فروش بیشتری در مقایسه با دیگر مدلها داشته است. این خودرو در فرانسه، با بدنهی 2در و 4در هاچبک بهعنوان محصول اصلی تولید شد؛ اما نسخههای 2در صندوقدار (206 CC) و 4در استیشن (206SW) هم بهعنوان نمونههای جانبی عرضه شدند. ترکیب پژو 206 CC با مدل هاچبک 4در، منجر به تولید 206 SD شد که با نام 206 صندوقدار شهرت دارد. این محصول، اولینبار در ایران دیده شد؛ اما در کشورهای امریکای جنوبی و همچنین مالزی و چین روی خط تولید رفت. قدرتمندترین مدل 206 با نامهای 206 GTi و 206RC، مجهز به پیشرانهی 2 لیتری و قدرت 177 اسببخار، ظرف 7.7 ثانیه به سرعت 100 کیلومتربرساعت میرسید.
لوگوی کمپانی از ابتدا به این شکل نبود. در اول یک شیر را نشانم میداد که در حال راه رفتن بر روی یک تیر بود. این طرح، نشان دهنده سرعت، قدرت و انعطاف پذیری تیغه تبرهای این کارخانه بود.
سال 1889 سال مهمی برای کارخانه? پژو بود، چراکه نخستین خودرو با نام پژو را راهی بازار نمود: یک خودرو 3چرخه پژو طراحیشده توسط آرمان پژو.
در این زمان شیر مربوط به لوگو بر روی دیگر محصولات کارخانه? پژو نشان داده میشد، اما میان سالهای 1890 تا 1905 لوگوی شیر بر روی ماشینهای تولیدی مشاهده نمیشد و برای مارکگذاری این ماشینها از عنوان پژو خودرو بر روی رادیاتور خودروها استفاده میگشت. میان سالهای 1905 تا 1915 عکس شیر و پیکان بر روی مدل پژو لیون که توسط برادران پژو تولید شدهبود، ظاهر شد.
اما نشانواره اصلی این شرکت، با طرح شیر، در سال 1933 بهعنوان نشانواره جهانی پژو طراحی شد و این لوگو، نخستین بار، بر روی مدل پژو 203 ظاهر شد. شیری که بر روی 2 پای عقب خود بلند شدهبود و یادآور نشان نظامیِ «فرانش کنته» (Franche-Comté)، زادگاه اصلی پژو بود. سپس در واپسین تغییر، نشان پژو در اوایل سال 2021 دوباره تغییر یافت و بهصورت شیر نیمرخ درآمد.
Rental car iran
رنتال کار بهترین و با کیفیت ترین اتومبیل ها را در اختیار شما قرار می دهد. با توجه به شرایطتون می توانید برای انتخاب اتومبیل مورد نظر خود (با راننده یا راننده) به سایت rentalcariran مراجعه کنید.
پست های مرتبط:
مزایای اجاره اتومبیل
پس از زیارت ، دیدنی های مشهد را از دست ندهید